U kunt bellen tussen 08:30 tot 19:00 uur
+31 6 21 42 18 03
FAQ

Boek hier uw test

Belangrijk! Reizigers die vertrekken met het vliegtuig vanaf Schiphol, moeten beschikken over een negatieve Covid19 test. Afhankelijk van je reisroute en bestemming mag deze een bepaald aantal uren oud zijn. *Let op, deze tijdsduren verschillen per land. Bekijk onze veelgestelde vragen voor meer informatie.

Let op: Afspraken die u hier maakt kunnen NIET worden gekoppeld aan de Corona-check app. U krijgt dus ook geen QR-code!

Welke test heb ik nodig?

Klik hier voor actuele reisinformatie over alle landen

Uitleg verschillende COVID-testen

Antigenentest
€58

Uitslag binnen 30 minuten

RIVM goedgekeurde antigeen test

Met internationaal reiscertificaat

PCR urgent
€239

Snelste PCR van Nederland

Uitslag binnen 90 minuten

Ook op Schiphol mogelijk

Met internationaal reiscertificaat

PCR vandaag
€149

Voordelige keuze

Uitslag voor 22:00 uur

Ook op Schiphol mogelijk

Met internationaal reiscertificaat

PCR morgen
€119

Voordelige keuze

Uitslag de volgende dag VOOR 22:00 (ook in het weekend)

Met internationaal reiscertificaat

Welke COVID test moet ik laten afnemen voor mijn reis?

Elk land heeft zijn eigen regels die regelmatig veranderen. Ga naar de website van de Rijksoverheid ( www.nederlandwereldwijd.nl ) voor meer informatie over de COVID-test eisen van uw bestemming.

Op de website van de Rijksoverheid gaat u voor meer informatie naar reisadviezen – uw bestemming – coronavirus – inreisbeperkingen.

LET OP! U bent zelf verantwoordelijk om aan de test-vereisten van uw bestemming te voldoen. Mocht u er via www.nederlandwereldwijd.nl niet uitkomen, kan u contact opnemen met uw reisorganisatie en/of de ambassade.

Waar vind ik de locatie Arrivals 4 / Amsterdam Shuttle Desk?
Ik wil annuleren.

U kunt zelf annuleren via de link in de bevestigingsmail. Doet u dit minimaal 1 uur voorafgaande aan uw afspraak dan wordt er € 2.50 administratiekosten in rekening gebracht. Annuleert u buiten deze termijn, dan vindt er GEEN restitutie plaats. U ontvangt de restitutie binnen 7 werkdagen op uw rekening.

Hoe wijzig ik de afspraak?

U kan de afspraak wijzigen via de link in de ontvangstbevestiging. 

Hoe ontvang ik de uitslag van de COVID test? 

U ontvangt per beveiligde e-mail de uitslag en het bijbehorende Engelse (reis)certificaat. Het is mogelijk om het certificaat te laten afdrukken op de testlocatie. 

Wanneer ontvang ik de uitslag van de COVID test? 

Antigeen sneltest: De uitslag met certificaat versturen wij binnen 30 minuten via de e-mail.

PCR-test: Dit ligt aan de specifieke PCR-test die u boekt. Uit uitslagmoment is zichtbaar in de omschrijving van de geboekte test.

LET OP! Heeft u de uitslag niet binnen de tijd ontvangen? Check uw SPAM inbox. Geen uitslag? Bel (+31621421803), e-mail (info@test2fly.amsterdam) of loop terug naar de testlocatie. 

Ik ben geen Nederlandse inwoner, kan ik getest worden op Schiphol?

Ja, wij testen reizigers die vanuit allerlei plekken op de wereld komen. Wilt u weten welke testen benodigd zijn voor uw terugreis; probeert u onderstaande website eens: https://klm.traveldoc.aero/

Ik heb geen BSN/ISZN nummer. 

Als u aangeeft niet de Nederlandse nationaliteit te bezitten hoeft u geen BSN nummer in te voeren.

Ik heb een overstap op Schiphol, kan ik getest worden op Schiphol?

Onze locatie is voor de douane en de beveiliging. Als u uit het transit-gebied mag komen, kan u getest worden bij onze locatie.

Het is ook mogelijk om getest te worden in het transit-gebied. Voor meer informatie kan u contact opzoeken met Airport Medical Services .

Wat staat er op het reiscertificaat vermeld?

Het verschilt per certificaat wat er op vermeld staat.‍

1. PCR-test: naam, geboortedatum, geslacht, documentnummer, manier van testafname, datum/tijd van testafname, datum van de uitslag, testresultaat, type test, de gegevens van het laboratorium, naam en handtekening van ons medisch specialist.

2. Antigeen Sneltest: naam, geboortedatum, geslacht, documentnummer, datum/tijd van testafname, testresultaat, type test, naam en handtekening van ons medisch specialist.

Wat is de gevoeligheid/betrouwbaarheid van de antigeen sneltest?

Wij gebruiken de Abbott Panbio- Covid-19-Ag Rapid Test. De fabrikant rapporteert een sensitiviteit van 98.1% en een specificiteit van 99.8%. Deze worden vermeld op het certificaat.

Welke testen neemt Test2Fly af?

1.     PCR-test: PCR staat voor Polymerase Chain Reaction. Met een keel- en neus-swab toont de PCR stukjes genetisch materiaal van het coronavirus aan in de uitstrijk van uw keel en neus. In een laboratorium worden de gevonden stukjes genetisch materiaal gekopieerd en sterk vermenigvuldigd. Deze vermenigvuldiging geeft een hoge testgevoeligheid.

2.     Antigeen Sneltest: Met een keel- en neus-swab toont de antigeen sneltest binnen 30 minuten aan of de uitstrijk, dat uit uw neus is genomen, antigenen van het coronavirus bevat. Antigenen zijn eiwitten die op de buitenkant van het coronavirus zitten. Als de test positief is, dan weten wij zeker dat u corona in de neus draagt en dat u besmettelijk kan zijn. Bij een negatieve test bent u waarschijnlijk niet besmettelijk, maar omdat hele kleine hoeveelheden virus gemist kunnen worden, kunnen wij dit niet uitsluiten.

De uitslag komt met een certificaat in het Engels. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om na te gaan of het land van bestemming deze test accepteert.

Is een antigeen sneltest betrouwbaar?

Ja, de antigeen sneltest is betrouwbaar. Dit geldt voor de CE-gemarkeerde sneltesten die goedgekeurd zijn door het RIVM. Het is wel zo dat u bij een negatieve test waarschijnlijk niet besmettelijk bent, maar dat het niet met 100% zekerheid is uit te sluiten.

Is jullie PCR-test een RT-PCR?

Ja, alle PCR-testen op het coronavirus zijn RT-PCR’s. RT staat voor Reversed Transcription. Omdat een PCR dubbelstrengs genetisch materiaal vereist en het coronavirus een RNA virus is, moet eerst het enkelstrengs RNA worden omgezet in dubbelstrengs materiaal. Dit proces heet Reversed Transcription.

Wat is een NAAT-test?

NAAT staat voor nucleic acid ampliciation test. Onze PCR test is hier voorbeeld van. NAAT is een verzamelnaam voor meerdere testen die zijn goedgekeurd voor het in- uitreizen in diverse landen. Bij ons kunt u verschillende PCR testen boeken - er is altijd een passende oplossing.

Wat gebeurt er met positieve testuitslagen?

SARS-CoV-2 valt onder de meldingsplicht infectieziekten volgens de Wet publieke gezondheid (Wpg). Wij zijn verplicht om positieve uitslagen te melden aan uw lokale GGD en mogen dit niet anoniem doen. De GGD zal na melding mogelijk contact met je opnemen voor een bron- en contactonderzoek. De arts infectieziektebestrijding van de GGD beoordeelt het besmettingsgevaar en of er maatregelen nodig zijn zoals; isolatie en quarantaine. Volg altijd de richtlijnen van het RIVM.

Kunnen kinderen ook getest worden?

Komt u met een kind onder de 12 maanden, bel of mail ons van tevoren zodat één van onze artsen verwittigd wordt en er een extra ervaren medewerker op locatie zal staan. Bij kleine kinderen zullen wij wel de hulp van de ouders vragen hierin te ondersteunen.

Wanneer moet ik de test betalen?

U betaalt de test direct bij het boeken van de afspraak via iDeal of Credit Card. 

Voor bedrijven met meerdere medewerkers is het mogelijk om dit op factuur te doen. Voor meer informatie kan u ons bellen (+31621421803) of mailen (info@test2fly.amsterdam).  

Welke regels gelden op Schiphol?

Voor meer informatie en vragen betreft Schiphol verwijzen wij u graag naar  deze pagina van Schiphol .

Ik heb een klacht. Wat kan ik doen?

Voor meer informatie:  klachtenprocedure-test2fly (PDF) .

 

De veel gestelde vragen op een rijtje